понеділок, 30 березня 2020 р.

Дія. Цифрова освіта. Дивись і вчись!

В Україні офіційно запрацював новий онлайн-проєкт "Дія. Цифрова освіта". Це  онлайн-програма, яка має підвищити цифрову грамотність українців.
На онлайн - платформ доступні безкоштовні освітні серіали, які  допоможуть українцям набути базові цифрові навички або перевірити наявні. Безкоштовні курси орієнтовані на різні цільові аудиторії: вчителів, батьків, людей похилого віку, і т.д. Якщо ви не впевнені у своєму рівні знань, то спочатку можна пройти загальне тестування та дізнатися, які курси потрібні. Щоб отримати доступ до наступної серії серіалу, необхідно пройти тестування та підтвердити засвоєння попереднього матеріалу.
Який формат проекту? Зірки запрошують експертів у гості та ставлять їм актуальні запитання від українців. Щоб серіал не лише розважав, а також дозволяв отримати нові навички — використовують відеозаписи екранів смартфонів та ноутбуків з детальними поясненнями, що відбувається на екрані. Контент доступний українською, російською та жестовою мовою.


Мене зацікавила дана платформа і з її допомогою я визначила свій рівень володіння цифровими навичками, а також пройшла курс «Онлайн – сервіси для вчителів». Це лише початок, тому що на платформі наявні ще серіали та нові серії будуть додаватися кожного місяця.






2 коментарі:

  1. Дуже корисні статті в блозі, є чому і в кого повчитися. Молодець, Маріє Станіславівно, так тримати!!!

    ВідповістиВидалити